Europamästerskapet i fotboll (EM) är en prestigefylld turnering för herrlandslag som spelas i Europa vart fjärde år. Det är en av världens största idrottsevenemang med miljontals TV-tittare och höga sponsorintäkter. I denna långa och detaljerade artikel kommer vi att utforska hur du kan titta på EM i fotboll 2021 på TV. Vi kommer att ge omfattande information om olika TV-kanaler och streamingtjänster som sänder evenemanget, samt ge dig tips och råd för att få den bästa tittarupplevelsen.

Europamästerskapet i fotboll, även känt som EM, har spelats sedan 1960 och har tidigare kallats Europacupen för landslag. Turneringen har successivt vuxit till ett av världens största idrottsevenemang sett till antal TV-tittare och sponsorintäkter. EM 2020, som flyttades till 2021 på grund av Covid-19, spelades på flera olika arenor i Europa och vanns av Italien efter en dramatisk final mot England.

I denna artikel kommer vi att fokusera på EM i fotboll 2021 och hur du kan följa matcherna på TV. Vi kommer att ge dig en översikt över TV-kanaler och streamingtjänster som sänder evenemanget, samt ge dig tips och råd för att få den bästa tittarupplevelsen.

TV-sändning av EM i fotboll 2021

EM i fotboll 2021 kommer att sändas live på olika TV-kanaler och streamingtjänster runt om i världen. I Sverige kommer turneringen att sändas på SVT och TV4, som är de huvudsakliga sändarna av fotboll i landet. Båda kanalerna kommer att erbjuda omfattande täckning av matcherna, inklusive för- och efterprogram.

Förutom SVT och TV4 kommer det också att finnas tillgängliga streamingtjänster där du kan titta på matcherna online. SVT Play och C More är två populära streamingtjänster i Sverige som kommer att erbjuda live-sändning av EM i fotboll 2021. Du kan enkelt streama matcherna på din dator, smartphone eller surfplatta genom att använda dessa tjänster.

TV-schema för EM i fotboll 2024

Även om EM i fotboll 2021 är det primära fokuset för denna artikel, är det också värt att nämna att Tyskland kommer att vara värd för EM 2024. Turneringen kommer att använda 10 olika arenor runt om i landet, varav minst tre ska rymma 50 000 åskådare och en bör rymma minst 60 000 åskådare. Ingen arena får ha färre än 30 000 åskådare.

Det exakta TV-schemat för EM i fotboll 2024 har ännu inte tillkännagivits, men det förväntas att det kommer att släppas under våren 2024. Precis som för EM 2021 kommer SVT och TV4 att vara huvudsändarna av turneringen i Sverige. Du kan förvänta dig att se en liknande täckning som tidigare, med omfattande sändningar av matcherna på båda kanalerna.

Förutom traditionella TV-sändningar kommer det också att finnas möjlighet att streama matcherna online via C More. C More är en populär streamingtjänst i Sverige som erbjuder ett brett utbud av sportevenemang, inklusive EM i fotboll. Genom att prenumerera på C More kan du enkelt streama matcherna på din TV, dator eller mobil enhet.

Tittarsiffror och tidigare EM-turneringar

EM i fotboll har alltid varit ett populärt evenemang för TV-tittare runt om i världen. Tidigare turneringar har genererat höga tittarsiffror och intresse för fotbollen. Under tidigare EM-turneringar har svenska tittare i genomsnitt tittat på cirka 15 timmar fotboll. Det visar på det stora intresset för turneringen i Sverige.

En av de mest sedda matcherna i svensk TV-historia var mötet mellan Sverige och Belgien under EM 2016. Matchen sågs av otroliga 2,7 miljoner tittare, vilket visar på det stora intresset för fotboll i landet. Förväntningarna är höga inför EM 2024, och det förväntas att tittarsiffrorna kommer att vara lika imponerande som tidigare.

Framtida EM-turneringar och TV-rättigheter

Efter EM i fotboll 2024 kommer det att finnas fler spännande turneringar att se fram emot. Tyskland har säkrat värdskapet för EM 2024 och kommer att vara värd för en spektakulär fotbollsfest. Precis som för tidigare turneringar kommer SVT och TV4 att ha de exklusiva TV-rättigheterna för EM 2024. De kommer att sända matcherna live på sina kanaler och erbjuda omfattande täckning av turneringen.

SVT och TV4 har också säkrat TV-rättigheterna för EM 2028, vilket innebär att du kan förvänta dig att se ännu mer fotboll på TV under de kommande åren. Dessutom har de också säkrat TV-rättigheterna för FIFA World Cup 2026, vilket är en annan stor fotbollsturnering som du inte vill missa.

Det finns också möjlighet till framtida streamingtjänster för EM-turneringar. Med den ökande populariteten för streaming och online-tv kan det finnas fler alternativ att titta på fotboll på nätet i framtiden. Det är värt att hålla koll på nya streamingtjänster och se om de erbjuder möjligheten att titta på EM i fotboll.

Tips och råd för att få den bästa tittarupplevelsen

För att få den bästa tittarupplevelsen under EM i fotboll 2021 på TV, finns det några tips och råd att följa. Här är några av de viktigaste:

  1. Skapa en bekväm och störningsfri tittarmiljö: Se till att du har en bekväm plats att sitta och titta på matcherna. Stäng av alla störande ljud och undvik att bli distraherad under matcherna.

  2. Använd TV-guiden för att planera tittandet: Kolla in TV-guiden för att få reda på exakta tider för matcherna. Planera ditt tittande i förväg och se till att du inte missar några viktiga matcher.

  3. Engagera dig i sociala medier och diskussioner om EM: Följ med i diskussionerna på sociala medier och delta i samtal om matcherna. Det kan vara roligt att dela dina åsikter och upplevelser med andra fotbollsfans.

Avslutande tankar och sammanfattning

Europamästerskapet i fotboll är en prestigefylld turnering för herrlandslag som spelas i Europa vart fjärde år. Det är en av världens största idrottsevenemang med miljontals TV-tittare och höga sponsorintäkter. EM i fotboll 2021 kommer att sändas på SVT och TV4 i Sverige, med möjlighet att streama matcherna via SVT Play och C More.

Framtida EM-turneringar kommer att arrangeras av Tyskland år 2024, och SVT och TV4 har säkrat TV-rättigheterna för både EM 2024 och EM 2028. Det finns också möjlighet till framtida streamingtjänster för EM-turneringar.

För att få den bästa tittarupplevelsen under EM i fotboll 2021 på TV, se till att skapa en bekväm och störningsfri tittarmiljö, använda TV-guiden för att planera tittandet och engagera dig i sociala medier och diskussioner om EM.

Sammanfattningsvis är EM i fotboll en prestigefylld turnering med högt intresse och engagemang från fotbollsfans runt om i världen. Följ med på fotbollsfesten och se till att du inte missar några av de spännande matcherna. Titta på EM i fotboll 2021 på TV och njut av den bästa tittarupplevelsen.

(em fotboll 2021 tv)

Av kasper

Kasper kan inte få nog av Chelsea FC, och han är förmodligen deras största svenska fan. Förutom att skriva om fotboll och laget, gillar han att själv lira i korpen och dricka en kall efter jobbet.