EM 2021 är i full gång och vi närmar oss nu den spännande kvartsfinalfasen. I denna långa och detaljerade artikel kommer vi att dyka ner i kvartsfinalerna i EM 2021 och ge en omfattande analys av varje match. Vi kommer att granska lagen, spelarna och förväntningarna inför dessa viktiga matcher i turneringen. Låt oss nu ta en närmare titt på vad som väntar oss i kvartsfinalerna.

Översikt av UEFA European Football Championship 2020

UEFA European Football Championship 2020 är en av de mest prestigefyllda fotbollsturneringarna i världen. Turneringen, som ursprungligen var planerad att äga rum från den 12 juni till den 12 juli 2020, blev på grund av COVID-19-pandemin framflyttad till juni-juli 2021. EM 2020 var värd för 11 nationer, inklusive Azerbajdzjan, Danmark, England, Italien, Nederländerna, Rumänien, Ryssland, Skottland, Spanien, Tyskland och Ungern.

Totalt deltog 24 nationer i turneringen, och varje lag bestod av 26 spelare. Under turneringen spelades totalt 51 matcher, och det gjordes sammanlagt 142 mål, vilket ger ett genomsnitt på 2,8 mål per match. Publikantalet under turneringen var imponerande, med totalt 1 099 278 åskådare och ett genomsnitt på 21 554 åskådare per match.

Några av de mest framstående spelarna i turneringen var Cristiano Ronaldo och Patrik Schick, som båda gjorde 5 mål var. Gianluigi Donnarumma blev utnämnd till turneringens bästa spelare. Italien vann EM 2020 och tog sin andra titel, medan England blev tvåa. Nästa Europamästerskap kommer att äga rum i Tyskland 2024.

Kvartsfinal 1: Schweiz vs Spanien

I den första kvartsfinalen möts Schweiz och Spanien. Schweiz tog sig till kvartsfinalen genom att eliminera Frankrike i en dramatisk straffsparksläggning. Spanien å andra sidan besegrade Kroatien med 5-3 efter förlängning.

Schweiz har imponerat under turneringen och visat upp en stark defensiv och en förmåga att spela som ett sammanhållet lag. De har också en av turneringens bästa målvakter i Yann Sommer. Spanien å sin sida är kända för sitt passningsspel och tekniska skicklighet. De har ett ungt och lovande lag med spelare som Pedri och Ferran Torres.

Du kanske också vill läsa:  Resultat Fotbolls EM: Fullständig Sammanställning

I denna match kommer det att bli en kamp mellan Schweiz starka defensiv och Spaniens offensiva kvaliteter. Det blir intressant att se hur Schweiz hanterar Spaniens passningsspel och om de kan utnyttja sina chanser framåt. Spanien kommer att vara favoriter i denna match, men Schweiz har visat att de kan överraska.

Kvartsfinal 2: Belgien vs Italien

I den andra kvartsfinalen ställs Belgien mot Italien. Belgien besegrade Portugal med 1-0 i åttondelsfinalen, medan Italien besegrade Österrike med 2-1 efter förlängning.

Belgien har ett av turneringens bästa lag och är rankade som ett av världens bästa fotbollslag. De har en stark defensiv och en imponerande offensiv med spelare som Romelu Lukaku och Kevin De Bruyne. Italien å andra sidan har imponerat stort under turneringen och har en stark defensiv och ett välorganiserat spel.

Denna match kommer att bli en kamp mellan två av turneringens bästa lag. Belgien kommer att förlita sig på sin offensiva kraft och försöka utnyttja Italiens defensiva sårbarheter. Italien å sin sida kommer att försöka kontrollera matchen med sitt passningsspel och försvara sig väl. Det förväntas bli en tät och spännande match mellan dessa två lag.

Kvartsfinal 3: Tjeckien vs Danmark

I den tredje kvartsfinalen möts Tjeckien och Danmark. Tjeckien skapade den största skrällen i turneringen genom att besegra Nederländerna med 2-0 i åttondelsfinalen. Danmark å andra sidan imponerade stort genom att besegra Wales med 4-0.

Tjeckien har visat upp en stark defensiv under turneringen och har ett välorganiserat spel. De har också några skickliga spelare som Patrik Schick och Tomas Soucek. Danmark har återhämtat sig efter en svår start på turneringen och har visat upp en imponerande offensiv. De har också en stark kollektiv anda och spelar för att hedra sin lagkamrat Christian Eriksen.

Du kanske också vill läsa:  Kai Havertz, Chelsea FC: En ung fotbollsstjärnas uppgång

Denna match kommer att bli en kamp mellan Tjeckiens defensiva styrka och Danmarks offensiva kvaliteter. Det blir intressant att se om Tjeckien kan fortsätta att överraska och om Danmark kan fortsätta sitt imponerande spel. Det förväntas bli en jämn och spännande match mellan dessa två lag.

Kvartsfinal 4: Ukraina vs England

I den fjärde kvartsfinalen möts Ukraina och England. Ukraina besegrade Sverige i åttondelsfinalen efter förlängning, medan England besegrade Tyskland med 2-0.

Ukraina har imponerat under turneringen och har visat upp en stark offensiv. De har några skickliga spelare som Andriy Yarmolenko och Roman Yaremchuk. England å andra sidan har en stark defensiv och har inte släppt in något mål under turneringen. De har också en farlig offensiv med spelare som Raheem Sterling och Harry Kane.

Denna match kommer att bli en kamp mellan Ukrainas offensiva kvaliteter och Englands defensiva styrka. Ukraina kommer att försöka utnyttja sina chanser framåt och testa Englands defensiv. England kommer å sin sida att försöka kontrollera matchen och utnyttja sina offensiva möjligheter. Det förväntas bli en tuff och spännande match mellan dessa två lag.

Sammanfattning av kvartsfinalerna

Kvartsfinalerna i EM 2021 kommer att erbjuda oss spännande och tuffa matcher mellan några av Europas bästa fotbollslag. Varje match har sina egna unika förutsättningar och förväntningar. Schweiz vs Spanien kommer att bli en kamp mellan defensiv och offensiv. Belgien vs Italien kommer att vara en match mellan två av turneringens bästa lag. Tjeckien vs Danmark kommer att bli en kamp mellan defensiv styrka och offensiv kvalitet. Ukraina vs England kommer att bli en match mellan Ukrainas offensiva kraft och Englands defensiva styrka.

Det är svårt att förutsäga vilka lag som kommer att gå vidare till semifinalerna, men Spanien, Belgien, Danmark och England anses vara favoriter i sina respektive kvartsfinalmatcher. Vi kan förvänta oss spännande och tuffa matcher där varje lag kommer att kämpa för att nå semifinalerna.

Du kanske också vill läsa:  Åttondelsfinal EM 2021: Höjdpunkter och Nyckelmoment

Kvartsfinalerna är en viktig del av turneringen och kommer att avgöra vilka lag som går vidare till semifinalerna. Det är en avgörande fas där lagen kommer att ge allt för att nå finalen och ha chansen att bli Europamästare. Vi kan förvänta oss att se högkvalitativ fotboll och dramatiska ögonblick när lagen gör upp om en plats i semifinalerna.

Så håll koll på kvartsfinalerna i EM 2021 och se vilka lag som kommer att gå vidare till semifinalerna. Det kommer att bli en spännande fortsättning på turneringen, och vi kan förvänta oss att se några riktigt stora matcher. Missa inte kvartsfinalerna i EM 2021 – det kommer att bli en fotbollsfest du inte vill missa!

Slutsats

Kvartsfinalerna i EM 2021 är här och förväntningarna är höga inför dessa viktiga matcher. Schweiz möter Spanien, Belgien ställs mot Italien, Tjeckien tar sig an Danmark och Ukraina möter England. Varje match kommer att erbjuda spänning, drama och högkvalitativ fotboll.

Kvartsfinalerna är en avgörande fas i turneringen och kommer att avgöra vilka lag som går vidare till semifinalerna. Det är en tidpunkt där spelarna kommer att ge allt för att nå finalen och ha chansen att bli Europamästare. Förväntningarna är höga och det finns ingen tvekan om att vi kommer att se några riktigt stora matcher.

Så se till att du inte missar kvartsfinalerna i EM 2021. Det kommer att bli en fotbollsfest du inte vill missa. Följ med när lagen gör upp om en plats i semifinalerna och kämpar för ära och ära. Kvartsfinalerna i EM 2021 är här – låt oss njuta av fotbollen och se vilka lag som kommer att gå vidare i turneringen.

Kvartsfinal EM 2021 – missa inte dessa stora matcher!

Av kasper

Kasper kan inte få nog av Chelsea FC, och han är förmodligen deras största svenska fan. Förutom att skriva om fotboll och laget, gillar han att själv lira i korpen och dricka en kall efter jobbet.