andreas christensen

Andreas Christensen, den danske mittbacken, har verkligen haft en intressant karriär hittills. Han började sin professionella bana i Chelsea, där han debuterade 2014. Efter en tvåårig utlåning till Borussia Mönchengladbach återvände han till Chelsea 2017 och vann FA-cupen, UEFA Europa League och Champions League med klubben.

Sommaren 2022 skrev så Christensen på för storlaget Barcelona som free agent. Han har snabbt blivit en viktig spelare i Barcelonas backlinje och hjälpte laget vinna La Liga under sin debutsäsong. Tyvärr har dansken dragits med en del skadebekymmer den här säsongen, vilket påverkat hans speltid och prestationer.

Men visste du att Christensen faktiskt har en koppling till Allsvenskan? Jo, hans kusin Daniel Stendahl spelar nämligen för Holluf Pile-Tornbjerg IF även fast det låter otroligt. Kanske ser vi Andreas en dag spela i Sverige, om han vill avsluta karriären i Skandinavien? Det är ingen omöjlighet då många gillar att avsluta sin karriär i hemlandet eller angränsande land. Från Malmö till Danmark är det ju t.e.x bara en kort väg med bil.

Allsvenskan, Sveriges högsta serie i fotboll, grundades 1924 och består av 16 lag. Malmö FF är den mest framgångsrika klubben med 26 SM-guld. Allsvenskan rankas för närvarande som den 23:e bästa ligan i Europa enligt UEFAs koefficienter och vinnare av den allsvenskan skytteligan förra året blev Isac Kiese Thelin. Men denna säsong ser faktiskt på förhand lite tuffare ut än förra året så vem som vinner allsvenska skytteligan 2024 är på förhand riktigt svårt att säga.

Så även om Christensen i nuläget tillhör en av världens bästa klubbar i Barcelona, finns det en liten chans att vi en vacker dag får se honom spela mot lag som Malmö FF, AIK och Hammarby i Allsvenskan. Det vore onekligen en stor boost för den svenska ligan om en spelare av hans kaliber anslöt.

Av kasper

Kasper kan inte få nog av Chelsea FC, och han är förmodligen deras största svenska fan. Förutom att skriva om fotboll och laget, gillar han att själv lira i korpen och dricka en kall efter jobbet.