EM 2021 slutspel är här och fotbollsfans runt om i världen är spända inför detta spännande evenemang. I denna långa och detaljerade artikel kommer vi att utforska alla detaljer om slutspelet, inklusive matcherna, lagen som deltar och förväntningarna inför turneringen. Läs vidare för att få en omfattande inblick i detta spännande evenemang.

Gruppspel

Gruppspelet är en viktig del av EM 2021 och det är där lagen kämpar för att kvalificera sig till slutspelet. Totalt deltar 24 lag uppdelade i sex grupper. Låt oss ta en översikt över grupperna och de deltagande lagen.

Grupp A

I Grupp A deltar Italien, Wales, Schweiz och Turkiet. Italien har imponerat stort under gruppspelet och har säkrat första platsen i gruppen med 9 poäng. Wales och Schweiz har båda samlat 4 poäng och har också kvalificerat sig till slutspelet. Turkiet å andra sidan har inte lyckats vinna någon match och är utslagna.

Grupp B

Grupp B består av Belgien, Danmark, Finland och Ryssland. Belgien har imponerat stort och har säkrat första platsen i gruppen med 9 poäng. Danmark har också kvalificerat sig till slutspelet efter att ha samlat 3 poäng. Finland och Ryssland är båda utslagna från turneringen.

Grupp C

I Grupp C deltar Nederländerna, Österrike, Ukraina och Nordmakedonien. Nederländerna har dominerat gruppen och har säkrat första platsen med 9 poäng. Österrike har också kvalificerat sig till slutspelet efter att ha samlat 6 poäng. Ukraina och Nordmakedonien är båda utslagna från turneringen.

Grupp D

Grupp D består av England, Kroatien, Tjeckien och Skottland. England har säkrat första platsen i gruppen med 7 poäng. Kroatien och Tjeckien har båda samlat 4 poäng och har också kvalificerat sig till slutspelet. Skottland är utslagna från turneringen.

Grupp E

I Grupp E deltar Sverige, Spanien, Slovakien och Polen. Sverige har säkrat första platsen i gruppen med 7 poäng. Spanien har också kvalificerat sig till slutspelet efter att ha samlat 5 poäng. Slovakien och Polen är båda utslagna från turneringen.

Grupp F

Grupp F består av Frankrike, Tyskland, Portugal och Ungern. Frankrike har säkrat första platsen i gruppen med 5 poäng. Tyskland och Portugal har båda samlat 4 poäng och har också kvalificerat sig till slutspelet. Ungern är utslaget från turneringen.

Nu när vi har en översikt över grupperna och de deltagande lagen, låt oss titta närmare på resultaten och ställningen i varje grupp.

Resultat och ställning i varje grupp

I Grupp A har Italien säkrat första platsen med 9 poäng, följt av Wales och Schweiz som båda har 4 poäng. Turkiet slutar sist i gruppen med 0 poäng.

I Grupp B har Belgien säkrat första platsen med 9 poäng, följt av Danmark med 3 poäng. Finland och Ryssland är båda utslagna från turneringen.

I Grupp C har Nederländerna säkrat första platsen med 9 poäng, följt av Österrike med 6 poäng. Ukraina och Nordmakedonien är båda utslagna från turneringen.

I Grupp D har England säkrat första platsen med 7 poäng, följt av Kroatien och Tjeckien som båda har 4 poäng. Skottland är utslaget från turneringen.

I Grupp E har Sverige säkrat första platsen med 7 poäng, följt av Spanien med 5 poäng. Slovakien och Polen är båda utslagna från turneringen.

Du kanske också vill läsa:  Timo i Chelsea - vad händer?

I Grupp F har Frankrike säkrat första platsen med 5 poäng, följt av Tyskland och Portugal som båda har 4 poäng. Ungern är utslaget från turneringen.

Nu när vi har sett resultaten och ställningen i varje grupp, låt oss titta på några noterbara spel och prestationer under gruppspelet.

Noterbart spel och prestationer under gruppspelet

Under gruppspelet har det funnits många imponerande prestationer och spännande matcher. Här är några av de mest minnesvärda ögonblicken:

 • Italiens dominans i Grupp A har varit imponerande. Laget har visat upp en stark defensiv och har inte släppt in ett enda mål under gruppspelet.

 • Belgien har också imponerat stort under gruppspelet. Laget har spelat med stor självförtroende och har visat upp en imponerande offensiv.

 • Nederländerna har visat upp en fantastisk anfallsfotboll och har gjort flest mål i gruppspelet.

 • Englands seger över Tyskland i Grupp D var ett stort ögonblick för laget och deras fans. Det var första gången på länge som England besegrade Tyskland i en stor turnering.

 • Cristiano Ronaldo har varit en av de mest imponerande spelarna under gruppspelet. Han har gjort mål i varje match och leder skytteligan.

Nu när vi har sett några av de noterbara spelen och prestationerna under gruppspelet, låt oss gå vidare till åttondelsfinalerna.

Åttondelsfinaler

Åttondelsfinalerna är en avgörande fas i EM 2021 slutspel. Här är en översikt över matcherna och resultaten i åttondelsfinalerna.

Matcher och resultat i åttondelsfinalerna

 • Wales förlorade mot Danmark med 0-4.
 • Italien besegrade Österrike med 2-1 efter förlängning.
 • Nederländerna förlorade mot Tjeckien med 0-2.
 • Belgien besegrade Portugal med 1-0.
 • Kroatien förlorade mot Spanien med 3-5 efter förlängning.
 • Frankrike förlorade mot Schweiz med 7-8 efter straffsparksläggning.
 • England besegrade Tyskland med 2-0.
 • Sverige förlorade mot Ukraina med 1-2 efter förlängning.

Nu när vi har sett resultaten i åttondelsfinalerna, låt oss titta närmare på spelarnas prestationer och viktiga ögonblick i matcherna.

Spelarnas prestationer och viktiga ögonblick i matcherna

I matchen mellan Wales och Danmark var det danskarna som dominerade spelet och säkrade en imponerande 4-0-seger. Kasper Dolberg gjorde två mål och var en nyckelspelare för Danmark.

I matchen mellan Italien och Österrike var det ett hårt kämpande Österrike som utmanade Italien. Matchen gick till förlängning och det var Federico Chiesa som avgjorde matchen med sitt mål i den 95:e minuten.

Tjeckien överraskade Nederländerna i sin match och säkrade en imponerande 2-0-seger. Patrik Schick gjorde ett mål och var en viktig spelare för Tjeckien.

Belgien och Portugal spelade en mycket jämn match, men det var Thorgan Hazard som gjorde det avgörande målet för Belgien i den 42:a minuten.

Spanien och Kroatien spelade en spännande match som gick till förlängning. Alvaro Morata gjorde ett viktigt mål för Spanien och det var Mikel Oyarzabal som avgjorde matchen med sitt mål i den 103:e minuten.

Du kanske också vill läsa:  Fotbolls EM 2021 på TV: Se Hela Turneringen

I en av de mest dramatiska matcherna i åttondelsfinalerna förlorade Frankrike mot Schweiz efter straffsparksläggning. Kylian Mbappé missade den avgörande straffen för Frankrike och det var Yann Sommer som blev hjälte för Schweiz med sina räddningar.

I matchen mellan England och Tyskland var det engelsmännen som tog ledningen och säkrade en imponerande 2-0-seger. Raheem Sterling och Harry Kane gjorde målen för England.

Sverige och Ukraina spelade en tuff match som gick till förlängning. Artem Dovbyk blev hjälte för Ukraina med sitt mål i den 121:a minuten.

Nu när vi har sett spelarnas prestationer och viktiga ögonblick i åttondelsfinalerna, låt oss analysera överraskningar och förväntade resultat.

Analysera överraskningar och förväntade resultat

En av de största överraskningarna i åttondelsfinalerna var Schweiz seger över Frankrike. Schweiz visade stor kämpaglöd och lyckades besegra en av turneringens favoriter.

En annan överraskning var Tjeckiens seger över Nederländerna. Tjeckien spelade disciplinerat och lyckades stänga ned Nederländernas anfallsspel.

Åttondelsfinalerna såg också förväntade resultat, som Belgien och Italiens segrar. Båda lagen hade imponerat stort under gruppspelet och fortsatte att visa sin styrka i åttondelsfinalerna.

Nu när vi har analyserat åttondelsfinalerna, låt oss gå vidare till kvartsfinalerna.

Kvartsfinaler

Kvartsfinalerna är en avgörande fas i EM 2021 slutspel. Här är en översikt över matcherna och resultaten i kvartsfinalerna.

Matcher och resultat i kvartsfinalerna

 • Spanien besegrade Schweiz med 4-2 efter straffsparksläggning.
 • Belgien förlorade mot Italien med 1-2.
 • Tjeckien förlorade mot Danmark med 1-2.
 • Ukraina förlorade mot England med 0-4.

Nu när vi har sett resultaten i kvartsfinalerna, låt oss titta närmare på lagens prestationer och taktik i matcherna.

Lagens prestationer och taktik i matcherna

I matchen mellan Spanien och Schweiz var det ett hårt kämpande Schweiz som utmanade Spanien. Matchen gick till straffsparksläggning och det var Spanien som drog det längsta strået och säkrade en 4-2-seger.

I matchen mellan Belgien och Italien var det två starka lag som möttes. Italien visade sin styrka och säkrade en imponerande 2-1-seger. Nicolo Barella och Lorenzo Insigne gjorde målen för Italien.

Tjeckien och Danmark spelade en intensiv match där båda lagen kämpade hårt. Det var Danmark som drog det längsta strået och säkrade en 2-1-seger. Kasper Dolberg gjorde båda målen för Danmark.

I matchen mellan Ukraina och England var det engelsmännen som dominerade spelet. England visade upp en imponerande offensiv och säkrade en övertygande 4-0-seger. Harry Kane gjorde två mål och var en nyckelspelare för England.

Nu när vi har sett lagens prestationer och taktik i kvartsfinalerna, låt oss gå vidare till semifinalerna.

Semifinaler

Semifinalerna är en avgörande fas i EM 2021 slutspel. Här är en översikt över matcherna och resultaten i semifinalerna.

Matcher och resultat i semifinalerna

 • Italien besegrade Spanien med 5-3 efter straffsparksläggning.
 • England besegrade Danmark med 2-1 efter förlängning.

Nu när vi har sett resultaten i semifinalerna, låt oss analysera lagens spelstil och taktik.

Du kanske också vill läsa:  N'Golo Kanté: En av världens främsta fotbollsspelare

Analysera lagens spelstil och taktik

I matchen mellan Italien och Spanien var det två starka lag som möttes. Matchen gick till straffsparksläggning och det var Italien som drog det längsta strået och säkrade en 5-3-seger. Italien visade upp en imponerande defensiv och lyckades hålla Spanien i schack under hela matchen.

I matchen mellan England och Danmark var det en tuff och jämn match. Matchen gick till förlängning och det var England som lyckades avgöra matchen med sitt mål i den 104:e minuten. England visade upp en stark defensiv och lyckades hålla Danmark på avstånd.

Nu när vi har analyserat lagens spelstil och taktik i semifinalerna, låt oss gå vidare till finalen.

Finalen

Finalen i EM 2021 slutspel var en spännande match mellan Italien och England. Här är en översikt över matchen och resultatet.

Matchen mellan Italien och England

Finalen mellan Italien och England var en intensiv och spännande match. Matchen spelades på Wembley Stadium i London inför en entusiastisk publik. Båda lagen visade stor kämpaglöd och det var en tät match.

Matchen slutade 1-1 efter ordinarie tid och gick sedan till förlängning. Luke Shaw gjorde målet för England i den andra minuten, men Italien lyckades kvittera genom Leonardo Bonucci i den 67:e minuten.

Efter förlängningen gick matchen till straffsparksläggning. Italien visade stor skicklighet och säkerhet från straffpunkten och vann straffsparksläggningen med 3-2. Italien blev därmed mästare i EM 2021 slutspel.

Nu när vi har sett resultatet och avgörande ögonblick i finalen, låt oss diskutera vinnarlagets prestation och betydelsen av matchen.

Diskutera vinnarlagets prestation och betydelse av matchen

Italien visade upp en imponerande prestation under hela turneringen och finalen var inget undantag. Laget visade stor kämpaglöd och karaktär och lyckades komma tillbaka från ett underläge för att säkra en seger.

Matchen var en stor framgång för Italien och betyder mycket för laget och deras fans. Det är första gången på länge som Italien har vunnit en stor turnering och segern kommer att vara ett minnesvärt ögonblick i landets fotbollshistoria.

Nu när vi har diskuterat vinnarlagets prestation och betydelsen av matchen, låt oss gå vidare till toppskyttar och individuella prestationer.

Toppskyttar och individuella prestationer

Under EM 2021 slutspel har det funnits många imponerande individuella prestationer och många spelare har gjort viktiga mål för sina lag. Här är en lista över de främsta målskyttarna i turneringen.

Lista över de främsta målskyttarna i turneringen

 1. Cristiano Ronaldo (Portugal) – 5 mål
 2. G. Wijnaldum (Nederländerna) – 3 mål
 3. P. Schick (Tjeckien) – 3 mål
 4. R. Lukaku (Belgien) – 3 mål
 5. R. Lewandowski (Polen) – 3 mål

Dessa spelare har imponerat stort under turneringen och har varit viktiga för sina lag. Cristiano Ronaldo leder skytteligan med 5 mål och har visat varför han är en av världens bästa spelare.

Nu när vi har sett de främsta målskyttarna i turneringen, låt

Av kasper

Kasper kan inte få nog av Chelsea FC, och han är förmodligen deras största svenska fan. Förutom att skriva om fotboll och laget, gillar han att själv lira i korpen och dricka en kall efter jobbet.