timo i chelsea

Timo Werner är en tysk fotbollsspelare som tidigare spelade för RB Leipzig och sedan flyttade till Chelsea FC inför säsongen 2020/2021. Werner var en av de mest eftertraktade anfallarna i Europa och ansågs vara en tänkbar skyttekung när han värvades in av Chelsea. Dock har hans tid i klubben inte riktigt varit som förväntat. I den här artikeln går vi igenom vad som har hänt med Timo Werner under hans tid i Chelsea.

Timo Werner anländer till Chelsea

Timo Werner anlände till Chelsea FC i juni 2020. Han var en av klubbens största sommarvärvningar och Chelsea betalade €53 miljoner för att få honom från RB Leipzig. Werner hade gjort stor succé i Bundesliga under sina år i Leipzig och var en av de mest eftertraktade anfallarna i Europa. Chelsea var därför mycket glada över att ha kunnat knyta till sig honom inför den nya säsongen.

Werners första säsong i Chelsea

Werners första säsong i Chelsea blev dock inte alls vad man hade förväntat sig. Han hade svårt att anpassa sig till Premier League och hade problem med att få målskyttet att lossna [[5]]. Under sin debutsäsong blev Werner utpekad som den största målsumparen i Premier League och det var tydligt att han kämpade med självförtroendet på planen. Även om Werner inte var helt misslyckad under sin första säsong i Chelsea så var det inte det genombrott som många hade förväntat sig.

Werners andra säsong i Chelsea

Under Werners andra säsong i Chelsea har det hänt en hel del. Han har haft problem med skador och har inte alltid fått lika mycket speltid som han kanske hade önskat. Dessutom har han haft svårt att hitta nätet och har bara gjort ett fåtal mål under säsongen. Det har lett till spekulationer om att Werner kanske inte trivs i Chelsea och att han överväger sin framtid i klubben.

Du kanske också vill läsa:  EM Fotboll 2021 på TV: Din Guide till Matcherna

Werners framtid i Chelsea

Vad som händer med Werners framtid i Chelsea återstår att se. Det finns inga officiella uppgifter om att han skulle vilja lämna klubben, men det är klart att hans tid i Chelsea inte har varit som han hade önskat. Det är också tydligt att Chelsea har andra alternativ på anfallspositionen och att det därför kanske inte finns plats för Werner i startelvan. Samtidigt har Werner visat prov på stor talang tidigare och det finns inga tvivel om hans kvaliteter som anfallare.

Summering

Timo Werner har haft det tufft under sin tid i Chelsea FC. Han har haft svårt att anpassa sig till Premier League och har haft problem med målskyttet. Under sin andra säsong har han också haft problem med skador och har inte alltid fått lika mycket speltid som han hade önskat.

Av kasper

Kasper kan inte få nog av Chelsea FC, och han är förmodligen deras största svenska fan. Förutom att skriva om fotboll och laget, gillar han att själv lira i korpen och dricka en kall efter jobbet.