top 5 chelsea spelarna

Chelsea FC är fyllt med spelare som presterar fantastiskt bra genom åren. Allt ifrån tunga försvarare till måltjuvar och mittfältsmotorer – oavsett så har Chelsea alltid haft en väldigt stark trupp med många talanger. Nu rankar vi de top 5 Chelsea spelarna genom alla tider.

1. Frank Lampard

Nummer #1 är såklart ”Super Frank” – eller Frank James Lampard. Det är utan tvekan som han är Chelseas bästa spelare i historien. Han är också klubbens bästa målskytt, vilket är stort för en mittfältare. Över sin karriär så slog han till med 211 mål på 648 matcher. Lamps var en komplett box-till-box mittfältare med ett otroligt skott och en speluppfattning som sällan setts på Stamford Bridge (eller i Premier League för den delen) sen han lämnade 2014. I troféskåpet hos Frank hittar vi bland annat: 3 Premier League titlar, 1 Champions League titel, 1 Europa League titel, 4 FA cups vinster och 2 ligacup vinster.

2. John Terry

Tveklöst är John Terry på andraplats. Man kan hävda att Terry är en av de bästa mittbackarna i hela Premier Leagues historia. Som kapten för Chelsea hade han många fina år i klubben och vann bland annat fem Premier League ligatitlar och en Champions League-titel.

3. Didier Drogba

Man kan hävda att Ivorianen Didier Drogba nog var en av de bästa anfallarna i världen hans aktiva tid i Chelsea. Med dundrande 164 mål på 381 matcher så var den kraftfulle anfallaren en nyckelspelare i många år i Chelsea.

4. Petr Cech

På en stark fjärdeplats hittar vi ingen mindre än Petr Cech. Men hade listan bara varit målvakter hade han varit etta. Den långe hjälmklädde tjecken är en av de absolut bästa målvakterna i Premier Leagues historia. Han var notoriskt för att han höll nollan i rekordmånga matcher i Chelsea och var även en mycket viktig del i lagets starka defensiv.

5. Gianfranco Zola

Med en längd på 1,68 meter så kan det vara svårt för många att prestera i världens bästa liga. Men Italienaren från Sardinien: Gianfranco Zola brydde sig inte om det. Han är nog tveklöst den mest underhållande spelaren i klubbens historia. Han hade en fantastisk teknik och gjorde många ofattbara mål under sin tid i klubben.

Bonus

Nu när du är klar med listan – om du har en halvtimme över så passa på att njuta av Super Franks alla mål i Chelsea. Den bjuder vi på som en bonus!

Av kasper

Kasper kan inte få nog av Chelsea FC, och han är förmodligen deras största svenska fan. Förutom att skriva om fotboll och laget, gillar han att själv lira i korpen och dricka en kall efter jobbet.