Kai Havertz

Inledning:

Fotboll har alltid varit en sport som har fångat hjärtan och sinnen hos människor över hela världen. En sådan stigande stjärna i fotbollsvärlden är Kai Havertz, som för närvarande spelar för Chelsea FC. I den här artikeln kommer vi att dyka djupt ner i Kai Havertz liv, karriär och prestationer och förstå hur han har blivit en stjärna vid en så ung ålder.

Tidigt liv

Kai Havertz föddes den 11 juni 1999 i Aachen, Tyskland. Han var intresserad av fotboll från mycket ung ålder och gick med i Alemannia Mariadorfs ungdomsakademi vid fyra års ålder. Havertz flyttade till Bayer Leverkusens ungdomsakademi vid 11 års ålder och började finslipa sina färdigheter på allvar.

Karriär

Kai Havertz debuterade som proffs för Bayer Leverkusen i oktober 2016 vid bara 17 års ålder. Han etablerade sig snabbt som en ordinarie spelare i förstalaget och bidrog till Bayer Leverkusens starka prestationer i Bundesliga.

Havertz färdigheter och lugn på bollen fångade snabbt uppmärksamheten hos flera toppklubbar i Europa, däribland Chelsea FC.

I september 2020 skrev Kai Havertz på för Chelsea FC i en affär värd 71 miljoner pund, vilket gjorde honom till den dyraste tyska spelaren någonsin.

Trots inledande problem med skador och anpassning till en ny liga har Havertz visat glimtar av sin enorma potential och har blivit en integrerad del av Chelsea FC:s trupp.

Spelstil

Kai Havertz är en mångsidig offensiv mittfältare som är lika bekväm med att spela på båda sidorna eller som central offensiv mittfältare. Han är känd för sina snabba fötter, sin vision och sin förmåga att skapa chanser för sina lagkamrater.

Havertz har också ett bra öga för mål och är en klinisk avslutare framför mål.

Framgångar

Trots att han bara är 23 år gammal har Kai Havertz redan uppnått mycket i sin karriär. Han har vunnit DFB-pokalen med Bayer Leverkusen säsongen 2019-20 och UEFA Champions League med Chelsea FC säsongen 2020-21.

Havertz var också avgörande för Tysklands seger i U21-EM 2017, där han vann priset som turneringens spelare.

Kai Haverts vs VAR – offside?

En inledande Chelsea-corner från Mason Mount i en kritisk match mot Liverpool orsakade kaos i boxen. Thiago Silva fångade upp en lös boll och sköt mot mål, vilket ledde till att Kai Havertz snabbt reagerade och tryckte in bollen. Domaren höll först sin flagga nere, men VAR dömde senare ut målet på grund av offside.

Beslutet att avvisa målet verkade först oklart, men nu har det kommit fram varför den tyska anfallaren ansågs vara offside. James Milner höll Silva på plan, men när bollen studsade tillbaka från stolpen var Havertz fot före bollen.

Målet godkändes inte och nu ställer vi frågan till er; var det rätt beslut?

Enligt reglerna så får man stå offside om man inte rör bollen – men domaren blåste precis innan bollen nådde Havertz, så borde han inte få vänta in truppen för att sedan avancera?

Slutsats

Kai Havertz är utan tvekan en av de mest spännande unga talangerna i dagens fotbollsvärld. Med sin kombination av skicklighet, lugn och visioner har han potential att bli en av de stora i spelet

När han fortsätter att utvecklas och förbättras kan vi förvänta oss att se honom nå ännu större höjder under de kommande åren.

Av kasper

Kasper kan inte få nog av Chelsea FC, och han är förmodligen deras största svenska fan. Förutom att skriva om fotboll och laget, gillar han att själv lira i korpen och dricka en kall efter jobbet.