magnus hedman chelsea

Vi måste resa tillbaka i tiden, ända till 2006, för att finna det senaste och faktiskt enda tillfället då en svensk fotbollsspelare ingick i det framstående engelska fotbollslaget Chelsea FC. Vi syftar självklart på Magnus Hedman, en namnkunnig målvakt vars tid i Chelsea kanske inte kunde matcha storleken på hans namn, trots att ”Magnus” på latin betyder ”den store”.

Magnus Hedman blev föremål för en provspelsmöjlighet med Chelsea FC. Hans väg till den brittiska giganten hade sin början efter att han stått klubblös i ett och ett halvt år. Denna övergång väckte förvåning hos många…

Trots att Magnus Hedman länge hade varit en välrenommerad målvakt över hela Europa, blev det en anmärkningsvärd överraskning när han 2006 blev en del av jättelaget Chelsea.

Detta var delvis överraskande eftersom Hedman aldrig tidigare hade spelat för en klubb av den kalibern under sin karriär. Men framför allt var det överraskande eftersom han hade varit utan klubbtillhörighet i över ett år.

Skadebekymren

På grund av skadebekymmer i laget fick Hedman en möjlighet att genomföra en provträning – något som inte bara väckte förvåning i Sverige. Magnus Hedman avslöjar nu de oväntade orden som den före detta storspelaren Joe Cole yttrade i omklädningsrummet.

– Innan min första träning kom Joe Cole fram och undrade var jag hade befunnit mig innan detta. Jag berättade att jag hade varit pensionerad i över ett år. Då tittade han på mig och sa: ”Herregud, lycka till!” säger Hedman till Sportbibeln.

”Ett Glatt Ställe”

Hedman bemästrade dock provspelet med bravur och belönades med ett kontrakt.

– När jag lämnade Celtic trodde jag att det var slut. Men när jag kom dit och genomförde provträningen var allting oerhört intressant. Vi kan tala om ikoniska stjärnor på varje position. Det var individer som hade vunnit Guld- och VM-medaljer. Det var verkligen en glädjande atmosfär, och därefter började vi vinna konstant…, berättar Hedman.

Du kanske också vill läsa:  Wesley Fofana- En djupdykning

– Man kunde tydligt se att om man strävar efter att vara den bästa, så handlar det om att träna hårdast. Didier Drogba, till exempel, stannade kvar på planen 30 minuter extra efter varje träning, och det är just detta som skiljer de stora spelarna från mängden. Jag älskade verkligen den aspekten, det var en helt ny nivå, avslutar han.

Av kasper

Kasper kan inte få nog av Chelsea FC, och han är förmodligen deras största svenska fan. Förutom att skriva om fotboll och laget, gillar han att själv lira i korpen och dricka en kall efter jobbet.