Barnsley mot Chelsea

Barnsley mot Chelsea – en match som väcker minnen från FA-cupens största skrällar. För 13 år sedan lyckades ett dåvarande Championship-lag från Barnsley vinna mot Chelsea med 1-0 på hemmaplan på Oakwell Stadium. Men hur ser det ut idag? Vilka är lagen och vad kan vi förvänta oss av matchen? Vi tar en närmare titt på de senaste nyheterna och statistiken kring matchen.

Lagen

Barnsley FC är ett engelskt fotbollslag som för närvarande spelar i EFL Championship. Under den gångna säsongen 2021/2022 placerade de sig på en 9:e plats i tabellen. Inför matchen mot Chelsea har Barnsley varit i god form, med endast två förluster under de senaste 10 matcherna i Championship.

Chelsea FC, å andra sidan, är en av de mest framgångsrika fotbollsklubbarna i England, med sex Premier League-titlar, åtta FA-cupvinster, fem ligacuptitlar och två europeiska titlar. Under säsongen 2021/2022 placerade de sig på en tredje plats i tabellen i Premier League, och har även kvalificerat sig för slutspelet i Champions League.

Senaste nytt

Enzo Fernández, som tidigare spelat för Benfica, har precis blivit klar för Chelsea [[2]]. Detta är en av de största transferna inom engelsk fotboll genom tiderna, och förväntningarna på den argentinske mittfältaren är höga.

Simon Davey, Barnsleys tränare, har också förberett sig väl inför matchen mot Chelsea. Tre dagar före matchen besökte han Stamford Bridge för att scouta Chelseas match mot Olympiakos [[5]]. Davey har också sagt att han har en plan för hur Barnsley ska gå in i matchen, men vill inte gå ut med den offentligt.

Statistik

Barnsley och Chelsea har mött varandra flera gånger tidigare. Den senaste matchen var den historiska skrällen 2008, då Barnsley vann mot Chelsea med 1-0. Men sedan dess har mycket hänt, och Chelsea är idag ett av de mest framgångsrika fotbollslagen i Europa.

Enligt huvud-mot-huvud-statistik [[3]] har lagen mötts fyra gånger tidigare, och Chelsea har vunnit tre av dessa matcher. I den fjärde matchen, som var FA-cupen 2008, vann alltså Barnsley med 1-0.

Förväntningar

Med tanke på Chelseas framgångar den senaste säsongen är förväntningarna höga inför matchen. Men Barnsley har visat att de kan överraska, särskilt på hemmaplan, och förberedelserna inför matchen verkar vara goda. Det återstår att se hur matchen utvecklar sig, men en sak är säker – det kommer bli en spännande match.

Av kasper

Kasper kan inte få nog av Chelsea FC, och han är förmodligen deras största svenska fan. Förutom att skriva om fotboll och laget, gillar han att själv lira i korpen och dricka en kall efter jobbet.