ngolo kante

N’Golo Kanté är en fransk fotbollsspelare som spelar som mittfältare för Chelsea FC i Premier League och för Frankrikes landslag. Han har blivit känd för sin energi, sitt hårda arbete och sin förmåga att ta bort bollen från motståndarlaget.

En oväntad stjärna

N’Golo Kanté föddes den 29 mars 1991 i Paris, Frankrike. Han började sin fotbollskarriär i franska lägret JS Suresnes och sedan förflyttade han till Boulogne. Under sina första år som fotbollsspelare var han inte känd som en stjärna, men hans hårda arbete och dedikation ledde honom till att bli upptäckt av större europeiska klubbar.

En ovärderlig spelare

N’Golo Kanté anslöt till Leicester City i Premier League 2015, där han snabbt blev en nyckelspelare för laget. Hans arbete på mittfältet var ovärderligt för lagets förmåga att vinna bollbesittning och han hjälpte laget att vinna sin första Premier League-titel i klubbens historia. Efter en framgångsrik säsong med Leicester City anslöt han till Chelsea FC i juli 2016.

En värdefull landslagsman

N’Golo Kanté har också visat sig vara en värdefull spelare för Frankrikes landslag. Han var en nyckelspelare i lagets seger vid 2018 FIFA World Cup och hans bidrag till laget har hjälpt Frankrike att bli ett av världens främsta fotbollslag.

En envis ledare

N’Golo Kanté är känd för sin envishet på planen och hans förmåga att aldrig ge upp. Hans hårda arbete och dedikation har gjort honom till en ledare på och utanför planen. Han är en förebild för unga fotbollsspelare världen över och hans framgångar har inspirerat många.

Du kanske också vill läsa:  EM 2021 Slutspel: Hela Schemat och Analys

Av kasper

Kasper kan inte få nog av Chelsea FC, och han är förmodligen deras största svenska fan. Förutom att skriva om fotboll och laget, gillar han att själv lira i korpen och dricka en kall efter jobbet.

Ett svar på ”N’Golo Kanté: En av världens främsta fotbollsspelare”

Kommentarer är stängda.