chelsea tottenham laguppställning

I den senaste matchen mellan Chelsea och Tottenham i Premier League stod Chelsea som segrare med 2-0 på Stamford Bridge. Men nu tittar vi på respektive sidas laguppställning, de såg ut som följer:

Laguppställning Chelsea och Tottenham

Chelsea (4-2-3-1): Petrovic; Gilchrist, Chalobah, Badiashile, Cucurella; Gallagher, Caicedo; Madueke, Palmer, Mudryk; Jackson.

Tottenham (4-2-3-1): Vicario; Porro, Romero, van de Ven, Royal; Bissouma, Sarr; Kulusevski, Son, Johnson; Richarlison.

Chalobahs nickmål gav ledningen

Mittbacken Trevoh Chalobah nickade in ledningsmålet för Chelsea i den 24:e minuten efter en frispark från Conor Gallagher. Senare visade Chalobah prov på fin tajming och precision när han styrde in bollen i bortre hörnet.

Jackson punkterade matchen

Chelseas nyförvärv Nicolas Jackson fastställde slutresultatet till 2-0 i den 72:a minuten. Cole Palmers frispark träffade ribban och studsade ner framför mål, där Jackson var först på returen och nickade in bollen.

Segern var viktig för Chelsea i jakten på en plats i Europa League nästa säsong. För Tottenham innebar förlusten att laget nu är sju poäng bakom topp fyra och en Champions League-plats.

Laguppställningen visade att båda lagen ställde upp med en 4-2-3-1-formation. Där man kan konstatera att Chelsea hade ett ungt och talangfullt lag på planen. Men Tottenham hade flera etablerade stjärnor som Son Heung-min och Richarlison i startelvan.

Vilka är de bästa spelarna genom tiderna i Chelsea? Vi listar topp 5 här!