chelsea tottenham laguppställning

Vi är tillbaka och tittar på resultatet från den senaste omgången och närmare bestämt mötet mellan Chelsea och Tottenham från helgens Premier League. Chelsea tog hem tre viktiga poäng med en 2-0 vinst på Stamford Bridge. Vi kollar in hur det såg ut på planen och respektive sidas laguppställning – vilka som startade i matchen!

Chalobahs nickmål gav ledningen

Mittbacken Trevoh Chalobah nickade in ledningsmålet för Chelsea i den 24:e minuten efter en frispark från Conor Gallagher. Senare visade Chalobah prov på fin tajming och precision när han styrde in bollen i bortre hörnet.

Jackson punkterade matchen

Chelseas nyförvärv Nicolas Jackson fastställde slutresultatet till 2-0 i den 72:a minuten. Cole Palmers frispark träffade ribban och studsade ner framför mål, där Jackson var först på returen och nickade in bollen.

Segern var viktig för Chelsea i jakten på en plats i Europa League nästa säsong. För Tottenham innebar förlusten att laget nu är sju poäng bakom topp fyra och en Champions League-plats.

Laguppställningen visade att båda lagen ställde upp med en 4-2-3-1-formation. Där man kan konstatera att Chelsea hade ett ungt och talangfullt lag på planen. Men Tottenham hade flera etablerade stjärnor som Son Heung-min och Richarlison i startelvan.

Vilka är de bästa spelarna genom tiderna i Chelsea? Vi listar topp 5 här!