chelsea mot arsenal laguppställning

Hallå! Vi laddar upp inför tisdag kväll då Chelsea möter Arsenal borta på Emirates. Spekulationerna går varma på X (f.d. Twitter) om hur det ska se ut när lagen presenteras en timme innan avspark. Båda kommer nog matcha sina bästa elvor och bjuda på en offensiv fotboll med kontroll, balans och tålamod. Inför drabbningen i London så kommer vi nu kolla på båda lagens förväntade startuppställning, hur kommer laguppställningarna se ut taktiskt och hur påverkas respektive laguppställning av det aktuella skadeläget?

Chelsea mot Arsenal laguppställning

Så nu i den här analysen så tittar vi lite närmare på de förväntade laguppställningarna för Chelsea och Arsenal samt matchens förutsättningar, vi börjar med Chelsea.

Chelsea: laguppställning och skadeläge

På förhand vet Chelsea all flera skadade spelare kommer begränsa hur de kan starta. Listan av skadade är t.ex. Fofana, James, Lavia, Nkunku, Colwill och Ugochukwu. Dessutom är samtliga av Gusto, Chilwell och favoriten Cole Palmer osäkra till att kunna spela. Det kommer nog blir klart när lagen presenteras en timme innan avspark.

Chelseas förväntade startelva:

  • Keeper: Robert Sanchez
  • Def: Disasi, Silva, Badiashile, Cucurella
  • Mitt: Enzo, Gallagher, Mudryk
  • Off: Sterling, Jackson, Madueke

Arsenal: laguppställning och form

Arsenal kommer till matchen i god form efter 2-0 segern borta mot Wolves i helgen. Laget toppar Premier League-tabellen och har bara en skadad spelare i Jurrien Timber.

Mikel Arteta väntas göra några ändringar jämfört med matchen mot Wolves. Jorginho och Gabriel Martinelli kan komma in i startelvan istället för Gabriel Jesus och Leandro Trossard.

Arsenals förväntade startelva:

  • Aaron Ramsdale
  • White, Gabriel, Kiwior, Zinchenko
  • Partey, Ødegaard, Jorginho
  • Saka, Martinelli, Jesus

Matchförhandsgranskning

Enligt oddsen är Arsenal knapp favorit att vinna matchen. Opta ger Arsenal en liten fördel med 51% till vinst. Chelsea däremot får bara 22,5% vinstmöjlighet och resterande procent går till oavgjort. Men lita alltid inte på statistiken.

Det lär bli en tuff match mellan två lag som slåss i toppen av tabellen. Mycket talar för en jämn tillställning, men med tanke på Chelseas skadebekymmer och Arsenals fina form på hemmaplan lutar det ändå över till Arsenals fördel.

Läs mer: Titta tillbaka på Chelseas top 5 bästa spelare här!

Av kasper

Kasper kan inte få nog av Chelsea FC, och han är förmodligen deras största svenska fan. Förutom att skriva om fotboll och laget, gillar han att själv lira i korpen och dricka en kall efter jobbet.