chelsea manchester city laguppställning resultat

Säsongen är igång! Vi kickar igång 2024-2025 säsongen med mötet mellan Chelsea och Man City på Stamford Bridge. Manchester City som ska försvara sin Premier League titel inledde säsongen med en 2-0 vinst på bortaplan.

Erling Haaland med ett tidigt mål

Det var redan i den 18:de minuten som Haaland fick fira sin 100:de match genom att öppna upp målkontot för bortalaget. Med en elegant liten chipp så var bollen enkelt förbi Robert Sanchez i Chelsea buren. Målet innebar Norrmannens 91:a mål för de ljusblåa på sina 100 framträdanden och som så många gånger förr så var det Silva som stod för assisten.

Chelseas kvittering nära innan halvtid

Nicolas Jackson hade chansen att kvittera precis innan 45 spelade minuter. Efter ett bra skott från Palmer som Ederson släppte retur på så var Jackson där och slog in returen. Dock så vinkades målet av för offside och det var en av två farliga chanser som hemmalaget kunde vaska fram i premiären.

Enzo Maresca som är ny tränare för säsongen överraskade lite med sin laguttagning då han lämnade både Ben Chilwell och Raheem Sterling helt utanför truppen. Manchester City kom till spel utan skadade Rodri och ställde upp med den ganska anonyme Rico Lewis istället på en ”Rodri”-position.

I andra halvlek så hade nämnde Lewis en boll i nät efter ett kraftfullt skott men även det målet blev avvinkat på grund av en förseelse av Haaland i sekvensen innan.

Kovacic spär på ledningen

Släkten är värst säger dom och såklart var det tidigare Chelsea spelaren Kovacic som fick sista ordet. Efter att tidigare varit inblandad i en straffsituation för hands så var det även han som skulle näta och fastställa slutresultatet. Bara sex minuter innan 90 minuter så satte han dit Citys andra mål för dagen med ett fint placerat skott.

Sammanfattning och framtidsutsikter

Resultatet slutade: Chelsea 0 och Manchester City 2. Se höjdpunkterna här från Premier League.

Efter Manchester Citys vinst så hittar man dom på tre poäng direkt såhär i början av säsongen. En perfekt start för de ljusblåa medans Chelsea med -2 i målskillnad och 0 poäng efter första matchen finner sig nedanför nedflyttningsstrecket. Självklart hoppas vi att Enzo får Chelsea att studsa tillbaka i mötet med Wolves i nästa omgång.