Magdalena Eriksson

Som en av de mest formidabla försvararna i den engelska Women’s Super League (WSL) har Magdalena Eriksson etablerat sig som en nyckelspelare för Chelsea FC sedan hon anslöt sig till laget i början av säsongen 2017/18 från Linköpings FC.

Med sina exceptionella defensiva färdigheter och starka ledaregenskaper har Eriksson varit avgörande för lagets framgångar, både nationellt och internationellt.

Tidig karriär

Magdalena Lilly Eriksson föddes den 8 september 1993 i Stockholm och inledde sin professionella fotbollskarriär i Hammarby IF i Damallsvenskan. Hon spelade senare för Djurgårdens IF och Linköpings FC, där hon vann Damallsvenskan 2016 och Svenska Cupen 2014 och 2015.

Flytt till Chelsea FC

År 2017 skrev Eriksson på för Chelsea FC och hon etablerade sig snabbt som en oumbärlig spelare. Hennes mångsidighet som vänster- och mittback, i kombination med hennes utmärkta framförhållning, uthållighet och ledarskap, gjorde henne till en viktig del av lagets försvar. Under sin första säsong i Chelsea hjälpte Eriksson laget att vinna FA Women’s Cup och slutade tvåa i WSL.

Sedan dess har Eriksson varit en integrerad del av Chelseas lag och hjälpt Blues att vinna WSL-titeln 2017/18 och 2019/20 samt Women’s FA Cup 2017/18 och 2020/21.

Hon utsågs till årets spelare för Chelsea FC Women’s Player of the Year 2018 och utsågs till klubbkapten inför säsongen 2019/20.

Individuella utmärkelser

Erikssons exceptionella prestationer har också gett henne många individuella utmärkelser. I november 2020 tilldelades hon Diamantbollen, Svenska Fotbollförbundets årliga utmärkelse för Sveriges bästa kvinnliga spelare

I december 2021 rankades hon av The Guardian som den elfte bästa kvinnliga fotbollsspelaren i världen och togs med i FIFPro Women’s World11 för 2022, ett lag som väljs ut av spelare runt om i världen.

Erikssons spelstil

Som försvarare är Eriksson känd för sin utmärkta positionering, starka tackling och luftfärdighet. Hon är också bekväm på bollen och har en god distributionsförmåga och initierar ofta anfall från baksidan. Hennes förmåga att läsa spelet och förutse motståndarnas rörelser är en viktig tillgång som har hjälpt Chelsea att upprätthålla en stark försvarsposition de senaste åren.

Utanför planen är Eriksson känd för sin professionalism och positiva attityd, vilket har gett henne respekt och beundran från sina lagkamrater, tränare och fans.

Framtidsutsikter

I februari 2023 skrev Eriksson på ett nytt kontrakt som gör att hon kommer att stanna i Chelsea FC till 2025, vilket garanterar att hon kommer att fortsätta vara en viktig del av lagets framgångar under överskådlig framtid. Med sina exceptionella defensiva färdigheter, starka ledaregenskaper och sin passion för spelet kommer Eriksson garanterat att förbli en nyckelspelare för både Chelsea och det svenska landslaget.

Slutsats

Magdalena Erikssons exceptionella talang, hårda arbete och beslutsamhet har gjort henne till en av de mest uppskattade försvararna i världen. Hennes prestationer för Chelsea FC och det svenska landslaget har gett henne många utmärkelser och gjort henne till en förebild för unga fotbollsspelare runt om i världen.

Som Chelseas klubbkapten och defensivt viktigast har Eriksson spelat en avgörande roll för lagets framgångar och kommer säkerligen att förbli en nyckelspelare under många år framöver.

Av kasper

Kasper kan inte få nog av Chelsea FC, och han är förmodligen deras största svenska fan. Förutom att skriva om fotboll och laget, gillar han att själv lira i korpen och dricka en kall efter jobbet.

Relaterat inlägg